Видове Nespresso кафе капсули

Posted by Даниела Димитрова 15/06/2017 0 Comment(s)

Видове Nespresso капсули

 

 

 

 

BUKEELA KA ETHIOPIA LUNGO

Интензивност: 3
Флорално и диво: В сърцето на Етиопия, Nespresso са събрани две подбрани арабики, за да се създаде този невероятен вкус с чист оригинален произход. Това енергизиращо ароматно кафе разкрива изненадващо диви мускусни, дървесни нотки.

 


DECAFFEINATO VIVALTO LUNGO
Интензивност: 4
Балансирано и леко: Безкофеиново кафе, което цялостно запазва комплексността на отделно изпечените арабики от Южна Америка и Източна Африка, събирайки както изпечени, така и нежни пъстри нотки, това е  Vivalto Lungo Decaffeinato.

 

 

DECAFFEINATO VOLLUTO
Интензивност: 4
Леко и сладникаво: Със своето съчетание на чисти и леко изпечени арабики от Южна Америка, Volluto Decaffeinato разкрива сладък и бисквитен вкус, подсилен с лек намек на хапливост и плодови нотки.

 

 

VOLLUTO
Интензивност: 4
Плодово и сладко: Мекият аромат на Volluto е с  кръгла плътност.Сладък вкус на бисквити и плодове. Сбор на арабики от Бразилия и Колумбия, финният характер е постигнат чрез леко изпичане. Volluto е със стопроцентов произход от програмата Nespresso AAA Sustainable Quality™, иниацитива подкрепяща фермерите, управлявана съвместно с Rainforest Alliance.

 

COSI
Интензивност: 4
Лимонено и свежо: Събирането на арабики от Източна Африка и Централно-южна Америка , нежно изпечени, за да запазят крехката цитрусова нотка, създава съвършеността на Cosi. Неговата мека плътност помага за показването на освежаващата нотка на лимон.

 

 

VIVALTO LUNGO
Интензивност: 4
Комбинирано и балансирано: Комплексна,но уравновесена комбинация между арабики от  район с висока надморска височина (като "Cerrado" от Бразилия) и арабики от Източна Африка. Vivalto Lungo събира изпечени и фини цветни нотки. Разделният процес на  изпичане на зърната обогатява почерка на всеки произход.

 

 

LINIZIO LUNGO
Интензивност: 4
Кръгло и пивко: Чиста арабика от Южна Америка, Linizio Lungo е добре закръглена смес от Бразилия и Колумбия . Разделния начин за изпичане на зърната предава зърнести малцови нюанси типични за Бърбън, като в същото време се запазва неговият мек и пивък характер.

 


DULSAO DO BRAZIL
Интензивност: 5
Сладка пивкост: Чиста бразилска арабика, Dulsao do Brazil е смес от червено и жълто Бърбън кафе. Разделното изпичане на зърната гарантира закръгленост и баланс, разкривайки сладки нотки на мед и малц.

 


CAPRICCIO
Интензивност: 5
Плътна мекота: Еспресо кафе Capriccio е с подбран букет,малко хаплив и типично зърнест вкус. Съставен е от перфектната комбинация арабики от Южноамерикански страни, включително Бразилия и усещане за леко изпечена робуста.

 


ROSABAYA DE COLUMBIA
Интензивност: 6
Плодов оазис: Тази уникална смес от самостоятелно изпечени зърна арабика от Колумбия има деликатен,леко уловим хаплив вкус с познати нотки на червени плодове.

 

 

VANILIO (Livanto Variations)
Интензивност: 6
Ванилов вкус: Хармония от кадифени и богати аромати на деликатния вкус на Livanto и ванилия.Livanto Vanilio се отличава с съвършенна пивкост,плътния си вкус и нежно усещане,което създава на небцето ви.

 

 

LIVANTO
Интензивност: 6
Съвършен баланс: Тази смес на арабики от Централна и Южна Америка е умерено изпечена, от която се разкрива кръгъл и балансиран букет. Той поражда усещане за неповторим вкус на  средно изпечено кафе с карамелизирани нюанси и нотки с лек плодов вкус.

 

 

CARAMELITO (Livanto Variations)
Интензивност: 6
С карамелен вкус:Нежният привкус на карамел омекотява препечените зърна на основният сорт Livanto.Това бурно съчетание ще направи кремообразността на лекият карамел.

 

 

CIOCATTINO (Livanto Variations)
Интензивност: 6
Шоколадов вкус: Леко горчив, натурален шоколад се вплита с препечения карамелизиран вкус на Livanto. Невероятна комбинация, която наподобява парченце тъмен шоколад.

 

 

 

FORTISSIO LUNGO
Интензивност: 7
Силно и плътно: Дълго кафе с гъста плътност и нотки на изпечени тъмни зърна. Събирането на арабики от Централна и Южна Америка с нотки на робуста, Fortissio Lungo Ви поднася вкусна горчивина и наситеност на небцето.

 

 

DECAFFEINATO INTENSO
Интензивност: 7
Силно и гъсто: Decaffeinato Intenso е наситено еспресо кафе с голяма плътност и нежни есенции на какао и препечени зърна. Връзката между арабики от Южна Америка с привкус на робуста преминава през кратко, бързо изпичане, което подсилва вкуса и подчертава силата на сместа.

 

 

ROMA
Интензивност: 8
Нежен финес: Равновесие между наситеност и мекота,  Roma се различава със своите дървесни нотки. Арабики от Централна и Южна Америка събрани с робуста са леко изпечени, за да се запази финият аромат на сместа. Roma е точното кафе, за тези които търсят късо еспресо, но и леко бижу, носещо първокласно кафе с уникален вкус. 

 

 

DECAFFEINATO ARPEGGIO
Интензивност: 9
Богато и кремаво: С тъмно изпечени чисти арабики от Южна и Централна Америка, Arpeggio Degaffeinato може да се похвали със силена индивидуалност, интензивно тяло и какаови нотки.

 

 

 

ENVIVO LUNGO
Интензивност: 9
Силно карамелизирано: Envivo Lungo е сутрешната доза кафе, специално създадено от професионалистите на Nespresso. То е дълго кафе, което стимулира сетивата чрез високата си интензивност и богат характер.

 

 

ARPEGGIO
Интензивност: 9
Интензивно и нежно: Arpeggio създава своя невероятен характер и богата плътност от смес на арабики от Централна и Южна Америка. Дългото време на изпичане развива всеки произход за получаването на интензивен букет, съчетаващ изпечени, дървесни и какаови нотки.

 

 

INDRIYA FROM INDIA
Интензивност: 10
Силно пикантен вкус: Indriya from India е уникалната връзка между арабика и робуста от Южна Индия. Наситено еспресо кафе съдържащо карамфил,черен пипер и индийско орехче, които галят небцето.

 

 

DHARKAN
Интензивност: 11
Дълго изпечено и кадифено: Смес на арабики от Латинска Америка и Азия напълно разкрива своя характер, чрез техниката за по-дълго изпичане при ниска температура. Силната му индивидуалност разкрива интензивни изпечени нотки заедно с есенции какао на прах и изпечени зърна, които се изразяват в копринена и кадифена консистенция.

 

 

RISTRETTO
Интензивност: 10
Наситено и контрастно: Силен аромат и висока плътност, Ristretto взима най-добрите арабики от Колумбия, Бразилия  и от Източно африканските страни, популярни със своите цитрусови аромати и с оттенък на робуста за добавен зинг. Бавното изпичане на разделените зърна създава различен букет, събиращ нежни плодови и остри вкускови нюанси с бързо изпечени и шоколадови нотки.

 

 KAZAAR
 Интензивност: 12
 Много енергично и сладко: Бурна смесица от две робусти от Бразилия и Гватемала, идеално подбрани за Nespresso.Отделно изпечена арабика от Южна Америка. Kazaar е кафе с невероятна интензивност.  Силно горчи и нотките на пипер са изравнени от пълна и кремава консистенция.

 

 

 

Leave a Comment