Система
Интензитет
Цена

Nespresso

Тайната на капсулите ...

Nespresso капсулата съдържа най-финото кафе, но това не е единственото предимство. Заедно с елегантния дизайн и гамата от цветове, капсулите са напълно защитени от въздуха, за да гарантират, че мляното кафе ще остане свежо през цялото време. Открийте тайните на това малко бижу ...

Тайните на кафеената черешка

Кафето извлича своите характеристики от почвата, водата, слънцето, търпението и грижата на производителите. С течение на времето тази тайна позволява на червените плодове да поникнат, ние ги наричаме кафеени черешки. Всяка от тях съдържа две кафе зърна, от които след време ще се разкрие невероятен аромат и вкус. Няколко месеца по-късно, след като дървото цъфне, порастват плодовете. Разцвета на кафеените дървета зависи от надморската височина, климата и региона, в който се отглеждат. Белите цветове на дървото кафе притежават деликатен аромат на жасмин. Няколко дена по-късно, след като цветчето бива опрашено, то губи листенцата си. Оформянето на плода става в рамките на 6 до 8 месеца за Арабика и около 9 до 11 месеца за сорта Робуста. Кафеените черешки на един клон могат да се развиват по-различен начин. Първоначално те биват зелени на цвят, а по-късно, когато узреят почервеняват. Името 'черешка' идва от тяхната форма и цвят, който много наподобява на истинската череша. Всяка черешка съдържа две кафе зърна, които първо ще се превърнат в зелено кафе. Те лежат едно до друго. 

През цялата година специалистите на Nespresso обикалят светът, за да търсят най-добрите кафе зърна от малките кафе производители. Nespresso полага особено внимание при избора на страни доставчици, които да снабдяват компанията с кафе зърна: Бразилия, Колумбия, Коста Рика, Гватемала, Кения, Индия и Етиопия. Година след година, специалисти откриват изключителни кафе зърна на различните реколти, които се използват за Специалния Клуб и Лимитираните серии

Неспресо използва за своите серии зърна от сортовете Арабика и Робуста. Избира Арабика от най-благоприятните райони за отглеждане на сорта, близо до Екватора, между 1000 и 2000 метра надморска височина, където слънчевата светлина и относително студените нощи забавят съзряването. Тези условия са специфични и позволяват отглеждането твърди, ароматни кафе зърна. Предпочитаната Робуста от Nespresso се отглежда на по-ниски надморски височини между 100 и 800 метра, на горещ и влажен климат. Сортовете се подбират от Неспресо съгласно строги изисквания.

Търсенето на превъзходно качество

Методът за брането на черешките от кафееното дърво са тясно свързани с неговата физиология. Често дори черешки растящи едни срещу други на един и същ клон узряват по различно време, ето защо те трябва да се събират по различно време. Задача на производителите е да избират и събират само узрели плодове, оставяйки останалите на дървото. Често самото събиране на плодове се осъществява на 6 до 8 етапа. Този метод е най-предпочитан от Nespresso, но е най-скъп от гледна точка на време и пари. Оголването на черешките се прави ръчно от берачите. Те събличат черешките като ги разтъркват между дланите си или с помощта на голям гребен. Този метод е бърз, но изисква след това щателно ръчно сортиране, за да се подберат само узрелите зърна, тъй като неузрелите могат да повлияят на качеството на кафето

От черешката до зеленото кафе

Има три метода, чрез които кафеената черешка се превръща в зърна кафе и те имат пряко влияние върху цената и качеството на кафето. Тези методи включват отстраняването на отпадъците от беритбата и различните слоеве на черешката, за да се разкрие зърното. Така се получава зеленото кафе, име, което се дава на кафето, след като то бъде обработено, но преди неговото печене. Мокрият подход е предпочитан от Nespresso, които изисква повече инвестиции и грижи, в резултат на което кафето е много по-ароматно

Мокрият подход засилва ароматните качествена на кафето и намалява неговата горчивина. Често кафетата, обработени по този подход се описват като 'измити'. Често те са ръчно събранa Арабика и измита Робуста. Обработката на кафеените зърна се разделя на няколко етапа. Първо, зърната се потапят в мокра баня за 16 до 36 часа. Процесът на ферментация премахва всякакви вискозни вещества от обвивката, останали по време на брането. Машина спомага за отстраняването на целулозата. След това зърната се пресяват, за да се отделят най-тежките. Те се утаяват на дъното на резервоара, след което лесно могат да бъдат отделени. На този етап кафето е познато като 'пергаментно кафе'. То се изсушава на слънце за около три седмици на огромни стелажи, които лесно и бързо могат да бъдат затворени при евентуални валежи. Когато кафето бива окончателно почистено, Nespresso се сдобива със истинското зелено кафе. 

Контрол на качеството

Nespresso осигурява непрекъснат контрол върху различните етапи по време на пътуването на кафето от родината му до момента на достигане на Вашата чаша. Ето защо специалисти създават, поддържат и проверяват всяка опаковка от транспортирането му от Неспресо до Вашият дом. Кафето на Nespresso се транспортира основно с кораби в чували по 60 кг. До пристигането му в Европа, зеленото кафе се проверява редовно, за да бъде сигурно, че качеството ще бъде запазено, тъй като кафеените зърна са чувствителни на влага и миризма. След това кафето се изпраща в Швейцария, където оперира Неспресо. Отново се прави проверка на пристигналото кафе, а след това зърната се отвеждат до производствения център, където минават нова щателна проверка за характеристиките на кафето, степента му на влажност и качеството на зърната. От всеки чувал се взима проба, която се изпича и се тества. 

Изкуството на прецизността

Зеленото кафе е суровината, от която Nespresso приготвя своите блендове. Първо Неспресо избира кафе с определен произход, спрямо дадени характеристики: аромат, финес, качество на каймака, послевкус и други, а след това комбинира определените реколти спрямо индивидуалните характеристики. Трудността в цялата операция произлиза от това, че всяка реколта и всяка година характеристиките на кафето могат да се променят, поради разлики в климата или почвата. Nespresso обаче трябва да поддържа постоянен вкус и аромат на своите кафета. Поради това сместа на различни сортове изисква определена точност по отношение на пропорциите кафеени зърна. Финалното качество на Вашата чаша еспресо зависи не само от произхода, но и на състава на всяка реколта в сместа. Дълбокото разбиране на тези два елемента прави Nespresso експерт в областта на кафето.

Тайната на всеки бленд

Изпичането е жизнено важен етап в създаването на кафето Nespresso, за да се разкрие пълния му потенциал на вкус и аромат на зелените кафе зърна. Nespresso разработва специална система на печене, различна за всеки бленд, за да излезнат на яве специфичните качества на всяка реколта. Правилното печене зависи от времето и температурата, на която се изпича бленда, за да се разкрият най-добрите черти на кафето. Лошото изпичане може да развали дори и най-добрите кафеени зърна. По време на изпичането зърната зелено кафе се дехидратират напълно и техният цвят се променя от целено до охра, след това кафяво или до почти черно, в зависимост от степента на изпичане. Благодарение на топлината, кафе зърната се разширяват и в тях се увеличава съдържанието на кофеин. Горчивината и плътността на кафето се развиват бавно, докато ароматът се разкрива изключително бързо, дори и в най-ниска степен на изпичане. Горчивината се разкрива непрекъснато. В някой блендове компанията изпича по различни начини и поотделно различните видове зърна. По този начин се получават зърна за най-доброто еспресо, независимо по-дългото време на изпичане и повечето труд. 

Прецизна техника

Процесът на смилане включва смилането на прясно изпеченото кафе на зърна на прах. След изпичането кафето се прехвърля в херметически затворен силоз. Смилането увеличава досега на кафето с кислород и по този начин то е заплашено да изгуби ароматът си по-бързо. Поради това смилането се извършва в деоксигенирана среда. Кафето се поставя в мелница. Степента на смилане зависи от определения бленд кафе и произхода му. Точното и съгласувано смилане е от ключово значение за перфектното качество на кафето чаша след чаша. Въпрос на откриване на точния баланс за различните характеристики, на които искаме да наблегнем във всеки вид капсули Nespresso: горчивина, киселинност, плътност на еспресото и ароматни нотки. Колкото по-ситно и фино е смляно кафе, толкова по-бавно преминава водата през него, и толкова по-плътно и горчиво ще бъде Вашето еспресо. Ако не е толкова ситно смляно, кафето няма да бъде толкова ароматно.

Капсулната система

Nespresso са разработили един изключителен метод за опаковането на мляното кафе в херметически затворени капсули. Тази капсула осигурява необходимото налягане, което подпомага да се запази свежия аромат на прясно смляното кафе до неговото консумиране. Опаковането на кафето включва само да се определи точно нужното количество мляно кафе, което трябва да се постави в алуминиевата капсула, които от вътрешната си страна са обвини със защитно фолио. Самата капсула също се запечатва херметически с алуминиево фолио, което предпазва смляното кафе от въздух, светлина и влага. Алуминият е 100% рециклируем материал.

1. Капсулната система
Капсулата е херметически затворена, за да се предотврати окисляването на прясно смляното кафе. За да се запази кафето прясно до неговата консумация, Nespressо проектира специален дизайн на капсулата от алуминий, материал, който защитава кафето от въздух, светлина и влага. Всяка капсула кафе също така има различен цвят, за да можете по-лесно да разпознаете вкусът, който искате да си приготвите.
2. Приготвянето на кафето
Приготвянето на перфектното еспресо, с дебел, плътен каймак е умение на бариста .. и умение, усвоено от Неспресо кафемашините. В допълнение към качеството на самото кафе, водата, налягането, температурата и времето за отделянето на екстракта са също водещи фактори в Nespresso Системата. Nespresso машините са снабдени с помпи с 19 бара налягане, които осигуряват необходимата мощност, нужда, за да се извлече екстрактът кафе от капсулата и да се разкрие чудесния аромат. Формата на Nespresso капсулата е специално проектирана, за да се осигури равномерно преминаване на водата през смляното кафе. 
3. Рециклирането на капсулите
Алуминият също така е екологично решение за капсулите, защото е метал, който може да бъде безкрайно много пъти рециклиран. Рециклирането отнема само около 5% енергия, в сравнение с първоначалното създаване на продукта. Смляното кафе, което остава, също може да се използва повторно като естествена тор или за екологично гориво. Nespresso окуражават рециклирането от години.

Декофеинизирането на Nespresso - 100% естествен процес

Декофеинизирането е процес, който се случва преди изпичането на зеленото кафе. Процесът се състои в премахване на кофеина от зеленото кафе, без значение дали в разтворител или вода. Кофеинът се открива в много растения, включително някой чайове, кафето на зърна и някой ядки. В чистата си форма той е бял прах, който се разтваря лесно при контакт с вода. Безкофеиновите капсули на Nespresso се декофеинизират, използвайки процес с чиста вода. Когато водата влезе в контакт с кафето, кофеинът, който се съдържа в зърната започва да се разгражда. Този процес премахва кофеинът, без да се променя вкусът на кафето. В сравнение с Nespresso, някой компания използват химическо декофеинизиране. 

Покажи:
Сортировка:
Nespresso Arpeggio Decaffeinato Nespresso система 10 бр. Кафе капсули Nespresso Arpeggio Decaffei..
12.90 лв.
Nespresso Arpeggio Nespresso система 10 бр. Кафе капсули Кафе капсули Nespresso Arpeggio, съвмест..
12.90 лв.
Nespresso Capriccio Nespresso система 10 бр. Кафе капсули Nespresso Capriccio са 10 бр. кафе..
12.90 лв.
Nespresso Caramelito Nespresso система 10 бр. Кафе капсули Кафе капсули Nespresso Caramelito, съв..
14.90 лв.
Nespresso Ciocattino е пленително кафе с елегантен шоколадов вкус!  Nespresso Ciocattino&nbs..
14.90 лв.
Кафе на капсули Неспресо - удивителен вкус и аромат! Кафе капсули Nespresso Cosi, съвместими с Ne..
12.90 лв.
Nespresso Dharkan Nespresso Dharkan, съвместим с Nespresso System, е продукт в разфасовка от 10 б..
12.90 лв.
Nespresso Envivo Lungo Nespresso Envivo Lungo е продукт, съдържащ 10 бр. кафе капсули, съвместими..
12.90 лв.
Кафе капсули 100% арабики за дълго кафе Nespresso Fortisio Lungo е кафе продукт, който съдържа 10..
12.90 лв.
Nespresso Kazaar Nespresso система 10 бр. Кафе капсули Nespresso Kazaar 10 бр. кафе на капсу..
12.90 лв.
Кафе за дълго кафе на капсули Nespresso Linizio Lungo Nespresso Linizio Lungo са съвместими с Nes..
12.90 лв.
Nespresso Livanto - Неспресо капсули кафе Nespresso Livanto е уникален кафе продукт на капсули, с..
12.90 лв.
Кафе капсули Lungo Decaffeinato Плътно и силно кафе еспресо... Отдайте се на удоволствието от ..
12.90 лв.
Nespresso Ristretto Decaffeinato Nespresso система 10 бр. Кафе капсули Nespresso Ristretto Decaff..
12.90 лв.
Превъзходен вкус в еспресо капсули! Nespresso Ristretto е превъзходен кафе продукт, които се разп..
12.90 лв.
Nespresso Roma Nespresso система 10 бр. Кафе капсули Nespresso Roma е превъзходен кафе продукт, к..
12.90 лв.
Nespresso Vanilio Nespresso Система 10 бр. Кафе капсули Кафе капсули Nespresso Vanilio, съвместим..
14.90 лв.