Система
Интензитет
Цена

Pera

Кафе Pera. Изкуството на изпичането на кафе зърна.

18 000 кг. кафе на ден не са значително количество. 50 служители също. Но тези малки числа правят компанията Pera Coffee толкова значителна. Защото всеки един, който работи там, работи със страст, гордост и отдаденост. И защото всичко се прави в името  на качеството: от подбирането на най-добрите кафе зърна до производството на разнообразието от блендове. През целият път на кафето, още от изпичането му, което започва с първите посадени кафеени дървета, се превръща в истински ритуал, който изисква високо майсторство, за да се постигнат тези резултати. Компанията е основана през 1953 година. Benito Pera инвестира всичките си спестявания в "Industria del caffe Pera Benito" или в превод "Индустрията за кафе на Пера Бенито". Кафето, отглеждано в Генуа, се изпращало с кораби до Александрия, където се изпича. По онова време Бенито Пера осъществявал изпичането на кафето в работилница на първия етаж в къщата си, над която той и неговото семейство живеели. Тази дейност била поминък и смисъл на живот на едно семейство с малки деца, които си играели между чувалите кафе. Спомените за зеленото кафе, обработвано в тази къща, все още са запазени, а силният аромат се е напоил в дрехите на цели поколения. Историята на кафето Pera е история на страст, вкоренена в характера на едно семейство и предадена на работниците, които днес работят в компанията. Уникална смесица от вложена душа и знания, които се предават във всеки един продукт и бележат етапа за всяка една иновация. 

  • През 1967 година са основани нова предприятия за изпичането на кафе.
  • През 1981 година Pera Coffee се превръща в акционерно предприятие.
  • През 1983 година компанията се развива технологично и се вкарват иновационни подходи за намаляване на замърсяванията на околната среда.
  • През 1987 година се построяват нови силози за съхраняване на кафе.
  • През 2001 година започва повторното преработване и рециклиране на отпадъчни материали от компанията.

През 80-те и 90-те години се развиват нови технологии, които дават нов живот на италианските традиции в приготвянето на кафе. През 1963 година започва и първото пакетиране на мляно кафе във вакуум опаковки. По-късно през 2003 година Arnaldo Pera, наследник на своите предшественици, става президент на компанията и той подтиква разширяването на чужди пазари, което и помага днес тя да предлага своите продукти и в България. Днес Pera Coffee е позната марка и изнася вкусът и ароматът на италианското кафе в различни страни по света. Благодарение на Cod Caffee и топ цена на Кафе Пера, Вие можете да се насладите на различни блендове, произвеждани от Pera Coffee: кафе на зърна, капсули кафе и филтър дози. Много неща се променят през годините, но душата на компанията си остава същата и изпича същото ароматно кафе. И дори днес, за да познаете кафето, Вие първо трябва да го почувствате, а Pera не е Pera, ако не достигне до Вас с еспресо обгърнато в аромати.

Покажи:
Сортировка:
Картонени чаши Пера Допълнете своята фантастична кафе пауза където и да се намирате -&n..
3.90 лв.
Pera Енджой Крема Бар Еспресо от най-добрите кафе зърна Арабика и Робуста, специално подбрани за ..
4.90 лв.
Безкофеиново кафе Enjoy Decaffeinato Кафе капсули Pera "Enjoy Decaffeinato" ще Ви приго..
4.90 лв.
Pera Енджой Долче Арома Еспресо от най-добрите кафе зърна Арабика и Робуста, специално подбрани з..
4.90 лв.