5 причини да пиете кафе

Posted by Мария Милушева 13/07/2016 0 Comment(s)

Често се присмиваме на хората, които са прекалено зависими от кафето и го консумират по няколко пъти на ден. Въпреки това едно от последните проучвания, проведено с 208 501 участници доказва, че пиенето на три до пет чаши кафе на ден може да ви помогне да избегнете различни видове заболявания - и в крайна сметка да живеете по-дълго. Интересното е, че учените са открили, че има няколко биоактивни съединения, съдържащи се в зърната кафе, които са много полезни за разлика от съдържанието на кофеин. Така че безкофеиновото кафе не е напълно безполезно за здравето. Учени от Харвард подозират, че в действителност кафето може да намали инсулиновата резистентност и системното възпаление и именно тук се крият и неговите ползи за здравето. Според проучвания мъжете пият средно по 1,7 чаши кафе на ден, докато жените пият 1,5 чаши, но 80 на сто от англичаните пият два пъти повече чай, отколкото кафе на ден.

Ето пет причини, поради които тези 80 на 100 трябва да пият повече кафе:

1. Може да ви помогне да избегнете преждевременна смърт

Чрез приема на три до пет чаши кафе на ден, можете да избегнете преждевременната смърт от сърдечно-съдови заболявания. Според най-новите изследвания пет чаши кафе на ден няма да навредят на вашето сърдечно-съдово здраве.

2. Кафето ще ви помогне да избегнете диабет тип 2 и цироза на черния дроб

Положителните ефекти на тази универсална напитка могат да помогнат при две много различни заболявания. Приемът на еспресо ще ви направи по-малко предразположени към диабет тип 2, установяват учените. Хората, консумиращи кафе по-често, са 20 на сто по-малко застрашени от развиване на автоимунното заболяване цироза на черния дроб, причинена от прекомерна консумация на алкохол, според проучване от 2006 г.

3. Консумацията на кафе дневно се бори се с депресията

Според ново проучване тези, които си падат по кафето са по-малко предразположени към самоубийство. Това подкрепя предишни констатации на Американската академия по неврология, които доказват, че тези, които пият редовно кафе, по-рядко изпадат в депресивни състояния.

4. По-малко вероятно е да развиете Паркинсон пиейки кафе

Доказано е, че любителите на кафе са по-застраховани срещу болестта на Алцхаймер в сравнение с останалите хора. Но най-новите открития показват, че кафето може да пребори редица неврологични заболявания - включително Паркинсон. Чрез тази напитка можете да удължите продължителността на живота си.

5. Кафето действа като естествена виагра

Учените твърдят, че кафето е добър лек за еректилна дисфункция, тъй като отпуска мускулите и увеличава притока на кръв. Тъй че кафето може да се окаже толкова ефективно, колкото и малкото синьо хапче.

Leave a Comment