Опитахте ли вече ''нитро кафе'' - най-новата тенденция в кофеиновия свят!

Posted by Григор Калчев 25/04/2017 0 Comment(s)

Опитахте ли вече ''нитро кафе'' - най-новата тенденция в кофеиновия свят!

От няколко година насам, крафт тенденцията в пивоварството, която се отличава с безкомпромисно качество и използване на наистина първокласни съставки във всеки един продукт, бележи огромен ръст и печели все повече и повече верни привърженици. Из цял свят, както и у нас, отварят врати специализирани заведения за крафт бира, в които може да се насладите на истинското изкуство на производството, която крие богато разнообразие от вкусове и впечатлява с ненадминато качество на продукцията. Крафт трендът не подминава и кафето, в лицето на нитро кафето. Кафе напитката е втората най-консумирана напитка след водата, ето защо кафе индустрията се разраства и се опитва да предложи все по-широко многообразие на своите клиенти. 

Най-новият бум на кафе пазара е нитро кафето. То е изключително интересна напитка, тъй като тече от малко кранче, директно от бурето и наподобява бирата, като начин на съхранение и консистенция. Нитро кафето не съдържа никакъв алкохол, макар на пръв поглед да е трудно да повярвате. То е просто студено кафе, изфузирано със 100% азот, което буквално ще ви разтърси. Това сътресение е резултат от високата концентрация на кофеин, дължаща се на студеното варене, както и пивката кремообразна текстура - резултат от обработката с азот. Тази напитка е с много по-голямо съдържание на кофеин, сравнено с обикновеното кафе и се пие много по-бързо. Наливате си я направо от кранчето и не добавяте лед, но въпреки това тя е студена, което съвсем я доближава до концепцията на бирата. Фактът, че не разреждате кафето си, запазва напълно вкуса на нитро напитката до последната глътка и ви кара да се чувствате много повече сякаш пиете бира, а не кафе. Нитро кафето позволява на производителите да правят едновременно големи партиди от студената напитка, които да съхраняват за по-дълъг период, без да се губи свежестта и вкуса на иновативната кофеинова напитка, което е страхотно улеснение и за кафе компаниите. А вие можете да налеете кафето във всякакъв съд и да го вземете навсякъде - на пикник, на работното място или за разходка.

Насладете се на нов и разтърсващ кафе вкус, който вече завладя кафе света! Опитайте охлаждащото нитро кафе, което ще съживи сетивата, ще впечатли с непознат вкус и консистенция, но и ще успее да предложи изцяло нов поглед над стандартните кафе представи!

Leave a Comment